Javna ustanova GIMNAZIJA OBALA Sarajevo 

                   Titula najdemokratičnije škole u Bosni i Hercegovini u kategoriji srednjih škola za 2015/2016. godinu!                               

OBALASONG 2022

Dvije noći odlične zabave i ugodnog druženja!

U mjesecu martu, u svečanoj sali naše škole, organizirali smo dvije noći ovogodišnjeg polufinala Obalasonga. Nakon dvogodišnje pauze, s velikim oduševljenjem ponovo smo se vratili starim dobrim navikama. U dvije uzbudljive i interesantne takmičarske noći, naši učenici su pokazali raskošan talenat, svoje pjevačke i plesne sposobnosti, uživali i družili se u sjajnoj atmosferi. U programu su sudjelovala čak 23 odjeljenja, što je dovoljan pokazatelj koliko je ovaj projekt prihvaćen kod naših učenika.

Bila je ovo izvanredna prilika da se naši učenici i njihovi profesori odmore od svakodnevnih obaveza i uživaju u sjajnom ambijentu. U sami projekt bilo je uključeno oko 120 učenika, koji su, zajedno s profesorima, pripremili bogat i sadržajan program. Zahvaljujući angažmanu i velikom trudu naših učenika koji pohađaju smjer informacionih tehnologija, ovogodišnji Obalasong je prvi put emitiran uživo na školskom YouTube kanalu. Zajedno s našim vrijednim učenicima iz godine u godinu pomjeramo granice. Naša škola je puna talentirane djece, što potvrđuje i ovaj projekt. Osim obrazovanja koje je prioritet,  naši učenici pokazaju i mnoge druge vještine koje posjeduju, što nas čini posebno sretnim i ponosnim.

Besprijekornom organizacijom ovogodišnjeg „Obalasonga“, još jednom smo pokazali da je naša škola  mjesto koje pruža veliku priliku učenicima da, osim znanja, pokažu svoju kreativnost i raskošni talenat, a u tome će uvijek imati svesrdnu podršku svih uposlenika naše gimnazije. To smo mi – ujedinjeni, vrijedni, kreativni, najbolji!

Veliko finale će biti održano 11. maja u Domu mladih Skenderija kada ćemo saznati i ko je ovogodišnji pobjednik. Svim takmičarima želimo mnogo sreće i dobru zabavu.

Fotografije sa polufinala možete pogledati ovdje.

Znanje se množi dijeljenjem!

Tko želi nešto naučiti, naći će način; 
tko ne želi, naći će izliku. (Pablo Picasso)

Učenje bez razmišljanja je prazno, 
razmišljanje bez učenja je opasno. (Lao Tse)

Korijeni učenja su gorki, 
ali plodovi su slatki. (Aristotel)
Kad poučavamo druge, 
učimo i sami. (Seneka)