Javna ustanova GIMNAZIJA OBALA Sarajevo 

                   Titula najdemokratičnije škole u Bosni i Hercegovini u kategoriji srednjih škola za 2015/2016. godinu!                               

Posjeta ambasadorice Austrije u Bosni i Hercegovini

U ponedjeljak, 7.10.2019. godine našu školu posjetila je ambasadorica Austrije u Bosni i Hercegovini – njena ekselencija dr. Ulrike Hartmann. Tom prilikom ambasadorica Hartmann održala je za učenike dvojezičnih odjeljenja aktualni čas i sa učenicima pričala o temama koje u današnjici tište mlade ljude u Bosni i Hercegovini. Bila je to prilika da se ambasadorica upozna i sa radom škole i porazgovara sa upravom i nastavnicima o obrazovnom sistemu u Austriji i kod nas. Posjetu ambasadorice iskoristili su i učenici Umjetničke sekcije, koji već neko vrijeme rade na recikliranju starih školskih stolica, pa su tako ambasadorici predstavili svoj rad. Od danas će tri reciklirane stolice krasiti rezidenciju Austrijske ambasade u Sarajevu. Izuzetno smo zahvalni ambasadorici Hartmann na posjeti školi i divnom predavanju. Fotografije možete pogledati ovdje.
                       
  • IMG_0027
  • IMG_0066
  • IMG_0120

 

Posjeta atašea za kulturu Ambasade Republike Francuske

Tokom današnje (2.6.2017.godine) posjete ataše za kulturu Ambasade Republike Francuske, gospođa Caillou-Robert Cécile, razgovorala je sa direktorom škole i profesorima francuskog jezika o jačanju saradnje između Francuskog Insitituta u Bosni i Hercegovini i naše škole. Razgovori su vođeni u cilju intenziviranja nastavnog procesa na francuskom jeziku kao i o kulturno-obrazovnoj saradnji sa školama iz Francuske koje su već pokazale interes za našu školu.
U narednim mjesecima dogovoreni su dodatni sastanci u cilju realizacije zajedničkih projekata.
  • Francuski1
  • Francuski2
  • Francuski3

Poseban gost danas u našoj školi, gospodin Paul Horowitz!

Danas je u našoj školi, sa svojim saradnicima, boravio gospodin Paul Horowitz, otpravnik poslova Ambasade SAD-a u BiH. Povod je bio, kao što smo jučer najavili, obilježavanje Sedmice međunarodnog obrazovanja. Po dolasku u našu školu goste je u kratki obilazak poveo direktor, gospodin Benjamin Hedžić. Nakratko su svaratili i na jedan od časova engleskog jezika koji je bio u toku, a prije početka zvaničnog druženja s našim učenicima gospodin Horowitz je dao izjavu za medije. 
  • 1
  • 2
  • 3
Opširnije: Poseban gost danas u našoj školi, gospodin Paul Horowitz!

Znanje se množi dijeljenjem!

Tko želi nešto naučiti, naći će način; 
tko ne želi, naći će izliku. (Pablo Picasso)

Učenje bez razmišljanja je prazno, 
razmišljanje bez učenja je opasno. (Lao Tse)

Korijeni učenja su gorki, 
ali plodovi su slatki. (Aristotel)
Kad poučavamo druge, 
učimo i sami. (Seneka)