Um se obogaćuje primanjem, a srce davanjem.

         

Na raspolaganju

Podrška


hosting,

domena,

i još...

Kvalitetne, tačne i ažurne
informacije o obrazovanju
na portalu, sličica - link

Online posjetioci

Trenutno aktivnih Gostiju: 2 

Statistika

Posjete Sadržajima : 137610


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Ispis E-mail

Satnica za novembar mjesec


Od ponedjeljka, 3.11. 2014. godine, nastava će se realizirati po rasporedu i satnici za novembar. Podsjećamo učenike da su i ovaj raspored dobili  na početku školske godine (raspored za septembar, novembar...).


 

 
Ispis E-mail

Najava - Elektronski katalog knjiga naše školske biblioteke


U mjesecu knjige, a obilježavajući Međunarodni Dan školskih biblioteka, objavljujemo da će našim učenicima i zaposlenicima uskoro biti dostupan Elektronski katalog knjiga naše školske biblioteke. Elektronski katalog sadrži informacije o 7.934 knjige koje su unešene u knjige inventara bibliotečke građe. Ovaj veliki posao je uradila naša bibliotekarka Melika Brodović.


 
Ažurirano Petak, 31 Listopad 2014 20:18
 
Ispis E-mail

Dani studentske mobilnosti 2014.


Dani studentske mobilnosti 2014, realizuju se pod koordinacijom Francuskog instituta Bugarske uz podršku Agencije Campus Francuska Pariz, u partnerstvu s Francuskim institutom Srbije, Ambasadom Francuske u Bosni i Hercegovini, Francuskim institutom Crne Gore i Francuskim institutom iz Skopja. U Sarajevu će biti održani 6. novembra 2014. godine na Ekonomskom fakultetu od 10 do 18 sati.
Ovi dani predstavljaju izvrsnu priliku za razgovor sa studentima kako bi oni mogli pripremiti svoju akademsku godinu 2015./2016. kao i iniciranja projekata razmjene i mobilnosti između ustanova.

alt 

Više o Danima studentske mobilnosti 2014.

Program rada u Sarajevu

Plakat za Sarajevske dane studentske mobilnosti
Ažurirano Petak, 31 Listopad 2014 16:19
 
Ispis E-mail

Svečano obilježavanje početka rada Društva Zelenog polumjeseca (Yesilay)


U utorak, 28.10.2014. godine u amfiteatru poslovnog centra UNITIC, upriličena je svečanost povodom obilježavanja početka rada Društva Zelenog polumjeseca (tur. Yesilay) Republike Turske u Bosni i Hercegovini. Na ovoj svečanosti prisustvovala su dva profesora GIMNAZIJE OBALA Sarajevo i pedagog škole. Ovom prilikom visoka delegacija na čelu sa predsjednikom društva Yesilay, njegovim zamjenicima i pomoćnicima, prisutnim gostima su predstavili program rada Društva Zeleni polumjesec u BiH, sa namjerom aktivnog uključivanja u borbu protiv ovisnosti, kao što su: duhan, alkohol, droge, igre na sreću, tehnologija, u cilju prevencije i očuvanja zdravlja mladih.


 
 
Ispis E-mail

Let's Do It - milion sadnica za jedan dan


           

Kao što smo ranije najavili, 25. oktobra 2014. godine učenici naše škole su sa profesoricom Šačić Enelom učestvovali u volonterskoj akciji Let's Do It - milion sadnica za jedan dan. Akcija je realizovana na lokaciji Grdonj, iznad Sarajeva. Tom prilikom učenici naše škole su postigli rezultate koji su zaista vrijedni pažnje i na taj način doprinijeli zaštiti životne sredine i važnosti šumskih ekosistema. 

     


 

Ažurirano Srijeda, 29 Listopad 2014 18:23
 
Ispis E-mail

Laboratorijske vježbe iz fizike u prostorijama PPZ


alt 

Iako nije svakodnevna praksa učenici  II2, II3, II4, IV5 I IV6 su imali priliku da, sa profesorom Maličević Mevludinom, posjete specijaliziranu učionicu za nastavu fizike u Prosvjetno-pedagoškom zavodu  Kantona  Sarajevo.  Naši  učenici su pokazali da su spremi da rade laboratoriske vježbe  kada im se  za to ukaže prilika i primjene stečeno teorijsko znanje. Po nastavnom  planu i programu  ovakve vježbe su planirane za učenike drugog razreda. Pošto  učenici  četvrtog razreda nisu bili u prilici da ih  urade prije dvije godine, izrazili su želju da to urade ove godine. Posebno je pohvalno što su ovakvu želju izrazili učenici IV5 koji su društveni smjer koji po programu ne pohađaju nastavu iz fizike u IV razredu.
Planirano je da se nastavi sa korištenjem ove laboratorije, a u pripremi je set vježbi iz oblasti mehanike.


 
Ažurirano Srijeda, 29 Listopad 2014 18:34
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 14

Naš plakat

         

Interesantne lokacije

“Porodično savjetovalište” Sarajevo

Brošura za roditelje - Roditelj, dijete i škola

Školegijum - onlist za školsku praksu
skolegijum.ba

Virtuelna šetnja gradom Sarajevo360
Virtualni prikaz ulica-Sarajevo mapa

Sarajevo Panorama virtual tour 360
sarajevopanorama.info

Posebni projekti

                        Web lokacija

            

                     Facebook lokacija


Slučajna slika

muzej.jpg

Forma za prijavu