Ne učimo za školu, nego za život.

Ispis E-mail

„Cool smo...“ - naš film na takmičenju u organizaciji BH Telecoma: Zašto je moja škola cool?                                                    alt

Kako glasati:

1. Lajkati fb profil BH Telecoma
2. Izabrati opciju „Glasaj za najCOOL školu“
3. Prihvatiti Vote&Win
4. Izabrati opciju „Dalje“
5. Upisati ime i prezime, e-mail adresu i dva puta potvrditi saglasnost
6. Izabrati opciju „Glasaj“
7. Pronaći film škole Gimnazija Obala "Cool smo..."
8. Dati svoj glas za film


 

Ažurirano Subota, 22 Studeni 2014 08:34
 
Ispis E-mail

Još malo fizike -  Paralelna i serijska veza izvora struje


Učenici su, u saradnji s profesorom Maličević Mevludinom, izveli još jedan eksperiment. „Paralelna i serijska veza izvora struje“ jedan je u nizu novih eksperimenata naših učenika koji vrijedi spomenuti. U galeriji predstavljamo slike koje mogu poslužiti, između ostalog, i u provjeri znanja iz fizike. Cilj ovog istraživanja jeste motiviranje drugih kako bi izveli što jednostavnije eksperimente. I najveći naučnici su počinjali od „ničega“, zašto ne biste i vi?

      


 

Ažurirano Četvrtak, 20 Studeni 2014 20:27
 
Ispis E-mail

Interesantno i poslije časova... fizike! Duge iznad Sarajeva


     duga iznad Sarajeva


 

Ažurirano Četvrtak, 20 Studeni 2014 07:37
 
Ispis E-mail

Interesantno na časovima... fizike!


       

„Za nauku ne treba puno, najvažnija je volja“ - tako rekoše učenici naše škole na jednom od časova fizike. Vođeni takvim razmišljanjem, u suradnji sa profesorom Maličević Mevludinom, odlučili su da demostriraju svojim vršnjcima magnetno polje.
U starim kutijama su pronašli stare zvučnike, te su iz njih skinuli magnete, a profesor Maličević im je u metalostrugarskoj radnji „Brid“ nabavio metalske prašine koja savršeno služi za demostraciju linija magnetnog polja. Po završetku demonstracije, dio metalske prašine su odlučili pokloniti PMF-u Sarajevo i Drugoj gimnaziji Sarajevo.
Kako se demonstracioni ogled može pokazati od stvari koji na prvi pogled nisu više  iskoristive,  pogledajte u Foto galeriji.


Ažurirano Četvrtak, 13 Studeni 2014 20:16
 
Ispis E-mail

Edukativno predavanje na temu Briga o vlastitom zdravlju


U utorak, 11. novembra 2014. godine, u prostorijama škole, naše učenice su imale priliku učestvovati  u realizaciji projekta Osnaživanje zdravlja žena, u organizaciji Udruženja građanki Renesansa. U okviru ovog projekta učenice su prisustvovale edukativnom predavanju na temu Briga o vlastitom zdravlju. Cilj projekta je educiranje srednjoškolske populacije o zdravstvenoj zaštiti. Na predavanju, učenicama se obratio i ljekar, onkolog Kliničkog Centra Univerziteta Sarajevo.

            


 

Ažurirano Četvrtak, 13 Studeni 2014 20:19
 
Ispis E-mail

Takmičenje za najbolja filmska ostavrenja - BH Telecom: Zašto je moja škola cool?


Članovi Filmske sekcije naše škole u saradnji sa Vijećem učenika snimili su kratki film „Cool smo ...“. Ovaj film će biti predstavnik naše škole na takmičenju koje organizuje BH Telekom. Filmovi koji učestvuju u takmičenju  moći će biti „lajkovani“ od 17.11. do 15.12. na Facebook stranici BH Telecoma. Nakon 15.decembra, slijedi  sabiranje pristiglih lajkova video snimaka  i glasova 12-člane komisije i objavljivanje spiska 35 škola pobjednica kojima će BH Telecom isporučiti nagrade.

alt

Nagradni fond takmičenja je 175 računara, 70 multifunkcijskih uređaja i odgovarajuća mrežna oprema. Biće važno da svi „lajkamo“ naš film!!!!!!!!!!!


Ažurirano Četvrtak, 13 Studeni 2014 19:34
 
Ispis E-mail

"Dvostruki teret" u Sarajevu - treći dan


alt 

U petak, 7.11. 2014. godine je završen treći dio projekta Dvostruki teret u Sarajevu. Cilj ovog dijela projekta je bio upoznavanje učesnika sa: osnovama rada muzeja, arhivskom građom, uvodom u fotografiju i historijskim događajima. Protekla tri dana učenici sudionici vrijedno su radili na projektu. Proizvod ovog rada su odabrane fotografije iz arhivske građe muzeja na kojima će se raditi u narednoj fazi projekta.

Treća faza projekta trajati će četiri mjeseca. Učenici će, uz koordinaciju profesora i mentora, raditi individualno ili u grupama i pokušati rekonstruisati događaje s arhivskih fotografija u današnjem vremenu. Najbolje urađeni eksponati biti će izloženi na izložbi koja je planirana za 26.3.2014.godine.
Učenici su izrazili zahvalnost uposlenicima muzeja na gostoprimstvu, tako što su kupili ulaznice u muzej i simbolično pomogli njegov rad. (Nešto fotosa u Foto galeriji)

 

Ažurirano Subota, 08 Studeni 2014 19:42
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 13

E-biblioteka

              

 

    Elektronska pretraga kataloga knjiga
          naše školske biblioteke

Naš plakat

         

Posebni projekti

                        Web lokacija

            

                     Facebook lokacija


Interesantne lokacije

“Porodično savjetovalište” Sarajevo

Brošura za roditelje - Roditelj, dijete i škola

Školegijum - onlist za školsku praksu
skolegijum.ba

Virtuelna šetnja gradom Sarajevo360
Virtualni prikaz ulica-Sarajevo mapa

Sarajevo Panorama virtual tour 360
sarajevopanorama.info

Online posjetioci

Trenutno aktivnih Gostiju: 4 

Statistika

Posjete Sadržajima : 140621