Nema većeg grijeha od neznanja. (Christopher Marlowe)  

 


Ispis E-mail

Završeno snimanje promotivnom filma o DSD nastavi


alt 

U našoj školi je u proteklom periodu sniman promotivni video zapis njemačkog Ministarstva obrazovanja o provedbi nastave njemačkog jezika u inostranstvu i angažmanu volontera njemačke agencije Kulturweit u nastavi.
Naša škola je izabrana u konkurenciji od par hiljada škola, a treba da služi kao primjer drugima o korektnoj i uspješnoj saradnji.
Film će biti emitovan na početku narednog polugodišta.


 

Ažurirano Četvrtak, 06 Studeni 2014 07:17
 
Ispis E-mail

Elektronski katalog knjiga naše školske biblioteke je u funkciji


Kao što smo najavili, Elektronski katalog knjiga naše školske biblioteke je od danas na raspolaganju učenicima i uposlenicima (i ostalim posjetiteljima ove naše Web lokacije). Na početnoj stranici, klikom na sličicu ili naziv u E-biblioteci (drugi modul desno) posjetiteljima će se, u novom prozoru, učitati početna stranica za pretragu bibliotečnog fonda. Jednostavno pretraživanje se može obaviti po autoru (upisati ime i prezime, početna slova velika: npr. Ivo Andrić ) ili po naslovu knjige (mora biti tačno napisan, ali ne moraju biti početa velika slova: npr. zvonar crkve notre dame). Također, pretraživanje se može obaviti na osnovu ključnih riječi. Lista ključnih riječi se nalazi u dokumentu "školska biblioteka" koji se učita klikom na Školska biblioteka u glavnom meniju.

Pristup E-biblioteci je, također, moguć iz glavnog menija: Školska biblioteka (klik) --> Elektronski katalog knjiga.Ažurirano Srijeda, 05 Studeni 2014 19:53
 
Ispis E-mail

Projekt Dvostruki teret u Sarajevu, od 5. do 7.11. 2014.godine u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine


U suradnji s Historijskim muzejom Bosne i Hercegovine od srijede 5.11. 2014. godine učenici naše škole sudjelovat će u intenzivnoj radionici u sklopu EU projekta Goethe-Instituta „Dvostruki teret – Učenje o nacionalsocijalizmu i holokaustu u Europi“. Na radionici će istraživati lokalnu povijest u vrijeme Drugog svjetskog rata i holokausta te inicirati izložbu uz podršku Muzeja i fotografa Jima Marshalla...


 
Ažurirano Ponedjeljak, 03 Studeni 2014 17:12
Više...
 
Ispis E-mail

Satnica za novembar mjesec


Od ponedjeljka, 3.11. 2014. godine, nastava će se realizirati po rasporedu i satnici za novembar. Podsjećamo učenike da su i ovaj raspored dobili  na početku školske godine (raspored za septembar, novembar...).


 

 
Ispis E-mail

Najava - Elektronski katalog knjiga naše školske biblioteke


U mjesecu knjige, a obilježavajući Međunarodni Dan školskih biblioteka, objavljujemo da će našim učenicima i zaposlenicima uskoro biti dostupan Elektronski katalog knjiga naše školske biblioteke. Elektronski katalog sadrži informacije o 7.934 knjige koje su unešene u knjige inventara bibliotečke građe. Ovaj veliki posao je uradila naša bibliotekarka Melika Brodović.


 
Ažurirano Petak, 31 Listopad 2014 20:18
 
Ispis E-mail

Dani studentske mobilnosti 2014.


Dani studentske mobilnosti 2014, realizuju se pod koordinacijom Francuskog instituta Bugarske uz podršku Agencije Campus Francuska Pariz, u partnerstvu s Francuskim institutom Srbije, Ambasadom Francuske u Bosni i Hercegovini, Francuskim institutom Crne Gore i Francuskim institutom iz Skopja. U Sarajevu će biti održani 6. novembra 2014. godine na Ekonomskom fakultetu od 10 do 18 sati.
Ovi dani predstavljaju izvrsnu priliku za razgovor sa studentima kako bi oni mogli pripremiti svoju akademsku godinu 2015./2016. kao i iniciranja projekata razmjene i mobilnosti između ustanova.

alt 

Više o Danima studentske mobilnosti 2014.

Program rada u Sarajevu

Plakat za Sarajevske dane studentske mobilnosti
Ažurirano Petak, 31 Listopad 2014 16:19
 
Ispis E-mail

Svečano obilježavanje početka rada Društva Zelenog polumjeseca (Yesilay)


U utorak, 28.10.2014. godine u amfiteatru poslovnog centra UNITIC, upriličena je svečanost povodom obilježavanja početka rada Društva Zelenog polumjeseca (tur. Yesilay) Republike Turske u Bosni i Hercegovini. Na ovoj svečanosti prisustvovala su dva profesora GIMNAZIJE OBALA Sarajevo i pedagog škole. Ovom prilikom visoka delegacija na čelu sa predsjednikom društva Yesilay, njegovim zamjenicima i pomoćnicima, prisutnim gostima su predstavili program rada Društva Zeleni polumjesec u BiH, sa namjerom aktivnog uključivanja u borbu protiv ovisnosti, kao što su: duhan, alkohol, droge, igre na sreću, tehnologija, u cilju prevencije i očuvanja zdravlja mladih.


 
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 13

E-biblioteka

              

 

    Elektronska pretraga kataloga knjiga
          naše školske biblioteke

Naš plakat

         

Posebni projekti

                        Web lokacija

            

                     Facebook lokacija


Interesantne lokacije

“Porodično savjetovalište” Sarajevo

Brošura za roditelje - Roditelj, dijete i škola

Školegijum - onlist za školsku praksu
skolegijum.ba

Virtuelna šetnja gradom Sarajevo360
Virtualni prikaz ulica-Sarajevo mapa

Sarajevo Panorama virtual tour 360
sarajevopanorama.info

Online posjetioci

Trenutno aktivnih Gostiju: 5 

Statistika

Posjete Sadržajima : 140542