Ne učimo za školu, nego za život.

         

Na raspolaganju

Podrška


hosting,

domena,

i još...

Kvalitetne, tačne i ažurne
informacije o obrazovanju
na portalu, sličica - link

Online posjetioci

Trenutno aktivnih Gostiju: 4 

Statistika

Posjete Sadržajima : 137496


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Ispis E-mail

Projekti - naši učenici u Sloveniji


Centrala za školstvo u inozemstvu Zfa koja podržava DSD škole, povodom stogodišnjice izbijanja Prvog svjetskog rata organizuje međunarodni projekat „ Povedi me tamo k' sebi – Slobodi je potrebno sjećanje i budućnost!". Projekat se održava od 4.10. do 9.10. u Sloveniji (Ptuj). U projektu učestvuje sedam učenika iz Slovenije i 50 učenika iz drugih zemalja Jugoistočne Evrope.
Učesnici projekta iz naše škole su učenici IV2 odjeljenja Porobić Zlatan, Šubo Lejla i Hrustić Amina. Učenici su u Sloveniju otputovali u pratnji razrednice Gagrica Amre.

   alt


 

Ažurirano Nedjelja, 05 Listopad 2014 17:50
 
Ispis E-mail

Čestitka za praznike i plan aktivnosti za naredne dane


 

alt

U subotu, 4. oktobra nastupaju dani Kurban Bajrama, a  5. oktobra slavimo i Svjetski dan učitelja. Zbog toga će doći do manjih promjena u Školskom kalendaru. U petak, 3. oktobra je radni nenastavni dan, a u ponedjeljak, 6. oktobra je praznični dan, što znači da su za učenike ti dani slobodni i da se nastava neće odvijati. U utorak, 7. oktobra će biti organiziran jesenji izlet na Vrelo Bosne. U srijedu se nastavlja redovna nastava po rasporedu za oktobar. Svim učenicima i profesorima koji slave Kurban Bajram želimo sretan praznik. Profesorima čestitamo njihov dan!!


Ažurirano Nedjelja, 05 Listopad 2014 06:20
 
Ispis E-mail

''Jesenji kros 2014.''


U Sarajevu je, na Ilidži, 30. septembra održana tradicionalna sportska manifestacija pod nazivom ''Jesenji kros 2014.''. Manifestaciju je organizovao Atletski klub Sarajevo. Učesnici na krosu su bili učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo, a ovisno od uzrasta trčale su se različite dionice. Učenici naše škole su i ove godine bili dio ovog atletskog takmičenja - 7 učenika u 3 različite discipline. Specifičnost ovog takmičenja se ogledala u tome da su se takmičari natjecali trčeći po travnatoj podlozi, što je nekarakteristično za atletska takmičenja.  Čestitamo našim učenicima koji su svojim nastupom predstavili školu na ovom izuzetno masivnom i popularnom takmičenju.


 

 
Ispis E-mail

Noć istraživača


Gimnazija Obala i ove godine učestvuje u Noći istraživača koja se organizuje u Sarajevu, 26. septembra 2014. godine. Noć istraživača je najzabavnija promocija nauke i jedinstvena prilika da pokažemo svoj talenat i znanje. Cilj našeg projekta jeste predstaviti poznavanje elektromagnetizma. Učesnici ovog projekta su učenici četvrtog razreda: Skenderović Denis, Nalo Naida i Pezo Amna, sa  profesorom  Mevludinom  Maličevićem  kao  vođom projekta i  profesoricama koji  učestvuju  u   izradi,  Rabija Porović i  Enela Šačić. (više informacija na nocistrazivaca.ba)


 

 
Ispis E-mail

Beko S.ketch Street Basketball 2014


U subotu, 13.09.2014. godine, u 9:00 sati počeo je još jedan, sada već tradicionalni, ''Beko S.ketch Street Basketball 2014'' turnir za djecu iz osnovnih i srednjih škola. Na turniru su učestvovale 53 ekipe (212 školaraca), raspoređenih u tri konkurencije (do 9. razreda osnovne škole, do 2. razreda srednje škole i do 4. razreda srednje škole) koje su se nadmetale u košarkaškim vještinama. Kao i svake godine, Gimnazija Obala je bila jedna od škola koja je ispratila veliki broj učenika na ovaj turnir. Ukupno 8 ekipa, 4 u kategoriji do 2. razreda i 4 u kategoriji do 4. razreda su pokušale da ponove uspjehe svojih prethodnika koji su prošle godine osvojili ovaj turnir. Međutim, ove godine košarkaši iz naše škole nisu bili na nivou kao prethodne godine, pa je samo jedna ekipa prošla grupnu fazu takmičenja, a potom ispala u četvrtfinalu takmičenja. Treba napomenuti da je turnir prošao bez incidenata i da su naši učenici iskoristili sjajnu priliku kako bi se upoznali i družili sa vršnjacima iz drugih škola.


 

 
Ispis E-mail

Izvodi iz obraćanja naše direktorice, gđe Azre Tuzović, učenicima na početku nove školske godine


Dragi učenici, poštovane kolege,
Pozdravljam  vas i  želim dobrodošlicu članovima našeg kolektiva, svim učenicima, a posebno učenicima prvog razreda.
Učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda,  želim pohvaliti za  dosadašnje rezultate uz želje da tako dobar uspjeh ponove. Možemo biti zadovoljni postignutim rezultatima u prošloj školskoj godini, a sigurna sam da ćete tako dobre rezultate postizati i ubuduće. 

Molim učenike starijih razreda da svojim primjerom, savjetom, konkretnom aktivnošću pomognu  svojim mlađim kolegama koji su tek stupili u srednjoškolske klupe, da se  snađu i postanu kvalitetan dio našeg kolektiva.
Poželite dobrodošlicu učenicima prvog razreda i učinite im prve šrednjoškolske dane lakšim.

Dragi učenici, neka vam dani nastave u novoj školskoj godini budu ispunjeni radošću i zadovoljstvom, kao i cijela nastavna godina u kojoj ćete razmjenjivati i sticati nova znanja i iskustva.
Uvjerena sam da ćemo zajedničkim nastojanjima učenika,  profesora i roditelja, ove školske godine još značajnije podići kvalitet odgoja i obrazovanja u našoj školi.


 

 

Ažurirano Četvrtak, 18 Rujan 2014 14:57
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 13

Naš plakat

         

Interesantne lokacije

“Porodično savjetovalište” Sarajevo

Brošura za roditelje - Roditelj, dijete i škola

Školegijum - onlist za školsku praksu
skolegijum.ba

Virtuelna šetnja gradom Sarajevo360
Virtualni prikaz ulica-Sarajevo mapa

Sarajevo Panorama virtual tour 360
sarajevopanorama.info

Posebni projekti

                        Web lokacija

            

                     Facebook lokacija


Slučajna slika

kapiteni sa peharima.jpg

Forma za prijavu